BIRKÓZÓ CIPŐK, BIRKÓZÓ MEZEK ÉS SPORTRUHÁZATI WEBÁRUHÁZ

Kérdése van? Hívjon bizalommal! +36304388578

VEROFIT Izotóniás Italpor 25g

Mit jelent az, hogy isotoniás sportital?
Az isotoniás ital a szervezet sejtjeivel azonos koncentrációjú, sem energiát, sem folyadékot nem von el felszívódása során.

Mikor és mennyit igyunk?
Célszerű már a hosszú verseny megkezdése előtt 1-2 órával 250-500 ml sportitalt magunkhoz venni. Verseny vagy edzés közben ajánlott kb. 20 percenként újabb 150-250 ml folyadék fogyasztása.
Ajánlatos tehát edzés előtt, edzés közben és edzés után is inni.
Részletek
Mit jelent az, hogy isotoniás sportital?
Az isotoniás ital a szervezet sejtjeivel azonos koncentrációjú, sem energiát, sem folyadékot nem von el felszívódása során.

Mire jó a VEROFIT ISOTONIC?
Folyadékpótlás: felnőtteknél általában napi 2-3 liter folyadékpótlás szükséges, fizikai aktivitás során, a mozgás kapcsán elvesztett folyadék mennyiségét a végzett mozgás intenzitása, tartama, illetve a külső hőmérséklet határozza meg. Inni szomjúságérzet nélkül is kell. A folyadék és az ásványi anyagok izzadással történő elvesztése fáradtság érzésével jár. Az edzés vagy versenyzés közbeni, illetve utáni folyadékfelvétel célja a víz és ásványi anyag veszteség pótlása annak érdekében, hogy a keringő vérmennyiség Verofit isotoniás itallényegesen ne csökkenjen, valamint az, hogy a szervezet energia raktárai szénhidráttal feltöltődjenek. Az edzés és verseny alatt az izzadás mértéke 2 liter/óra is lehet. A folyadék és elektrolit pótlásnál figyelembe kell venni, hogy a víz nem a legjobb folyadék sem edzés alatt, sem edzés után. Egyrészt a tiszta víz kevésbé jól szívódik fel, mint pl. a higított szénhidrát- és ásványi anyag tartalmú italok. Amennyiben a vízpótlás mellett az ásványi anyagok bevitele nem megfelelő, a folyadék jelentős része a szervezetből a vizelettel távozik. Megfelelő folyadékmennyiség nélkül a hőszabályozás sem oldható meg. Folyadék nélkül megemelkedik a szív frekvencia, a testhőmérséklet, ami kedvezőtlenül befolyásolja a teljesítményt, sőt extrém esetben végzetes kimenetelű is lehet.
Vitamin pótlás: az izzadással elvesztett vitaminokat és ásványi anyagokat pótolni kell. A szervezet nem rendelkezik folyadék raktárakkal, a felesleges mennyiséget a vese hamar kiválasztja. Általában az egy órán túl tartó sporttevékenységnél szoktak komolyabb problémák jelentkezni, de 30 fok fölötti melegben, magas páratartalomnál ez az idő lerövidülhet.
Ásványianyag pótlás: a só és nyomelem pótlás szintén fontos, hiszen izzadással nem csak tiszta vizet, hanem vízben oldott ásványi anyagokat is vesztünk. Az ásvány anyagok deficitje teljesítménycsökkenéssel jár; izomfáradtság és görcsök, szédülés, hányinger lehetnek a következményei. A VEROFIT ISOTONIC-ban lévő ásványi anyagok feloldás után töltött részecskékké vállnak szét.
Energiapótlás: szervezetünk gyakorlatilag szénhidrátokból nyeri az energiát, mely raktárak csak kevés ideig állnak rendelkezésre. A Verofit szinten tartja a vércukorszintet, ezzel kitolja a fáradtság küszöböt! A szénhidrátok pótlása csökkenti a fehérjék leépítését, a fáradás később jelentkezik, s jobb koncentrálóképességet és mozgáskoordinációt biztosít. Még a kisebb intenzitású, hobbyból vagy szabadidős sporttevékenységként űzött sportoknál is célszerű gondoskodni megfelelő folyadék- és elektrolit pótlásról. Szénhidrátforrásként gyümölcscukor és maltodextrin kerül felhasználásra.

Általános hatásai:
kellemes ízű, nem terheli meg a gyomrot – citrom, vérnarancs és tropical ízekben;
cukor hozzáadása nélkül, gyümölcscukor és maltodextrin hozzáadásával készült;
a szervezetnek nem kell átalakítania, közvetlenül használja fel a benne levő anyagokat;
véd a táplálkozási hiányosságok ellen;
fokozottan teherbíróvá teszi a szervezetet;
kitolja a fáradás határait ezáltal még több munkavégzést tesz lehetővé így növekszik a teljesítmény;
felgyorsítja a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjét, ezáltal növeli az energiaszintet;
erősíti az immunrendszert

Mikor és mennyit igyunk?
Célszerű már a hosszú verseny megkezdése előtt 1-2 órával 250-500 ml sportitalt magunkhoz venni. Verseny vagy edzés közben ajánlott kb. 20 percenként újabb 150-250 ml folyadék fogyasztása. Ajánlatos tehát edzés előtt, edzés közben és edzés után is inni.

Alkalmazás és adagolás:
a dobozban található adagoló kanállal 1 liter vízhez 7-8 kanálnyi mennyiség javasolt. Az adag értelemszerűen növelhető illetve csökkenthető a folyadék mennyiségétől függően. Az adag egyénileg szabályozható ízlés szerint;
naponta többször is iható;
edzés előtt, edzés közben, edzés után is iható;
azonnal oldódik;
hűthető de sokáig nem tárolható, mert a benne levő vitaminok erjedést indíthatnak el.

Összetétel:
Vitaminok: 100 ml 1 adag (30g)
*RDA%
B1
0,1 mg 0,6 mg
10%
B2
0,1 mg 0,7 mg
10%
B6
0,1 mg 0,7 mg
10%
B12
0,2µg 1,2 µg 10%
C
8 mg 40 mg
10%
Biotin
5µg 25µg 10%
Niacin
1,6 mg 8 mg 10%
Folsav
20 µg 100 µg 10%
Pantoténsav
0,6 mg 3 mg
10%
E
1,2 mg 6 mg
10%
Ásványi anyagok:
Nátrium
40,6 mg 203 mg
**
Klorid
52 mg 258 mg
**
Kálium 20 mg 102 mg
1%
Kálcium 5 mg 25 mg
1%
Magnézium 7 mg 36 mg
2%
Foszfor 4 mg 20 mg
1%
Dokumentum letöltése pdf formátumban
Adatok
Cikkszám:
vii-003
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!